Babymassage

Babymassage is een manier om op een bijzondere wijze contact met uw kindje te maken. Massage is een wisselspel in geven en ontvangen van liefdevolle gevoelens. Het bevordert de gezondheid zowel geestelijk als lichamelijk. Deze vorm van babymassage is ontspannen en genieten voor jullie beiden. Geen overbodige luxe in een vaak hectische tijd.

Vrijwel elke baby houdt ervan om gestreeld, gemasseerd en geknuffeld te worden. Massage voldoet niet alleen aan de intense behoefte van kinderen om aangeraakt te worden, maar het biedt ook de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Hoe werkt het?

De huid is een van de primaire organen bij een baby. De natuur heeft het zo geregeld dat de behoefte aan contact even groot is als de behoefte aan horen, eten en drinken. De boodschap die u door massage geeft begrijpt iedere baby instinctief. U ziet baby’s ook meteen reageren als de aanraking bewust en met aandacht wordt gegeven. Een mooi mindfulness moment voor uzelf als ouder!

 

De behandeling

Babymassage is goed voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van uw baby. Het kan tevens helpen de klachten te verminderen bij baby’s die veel buikkrampjes hebben, onrustig zijn, zich overstrekken of veel huilen. Ook kan de massage het hechtingsproces ondersteunen, mocht uw baby een moeilijke start hebben gehad. Bijvoorbeeld als het te vroeg geboren is.

 

Babymassage is geschikt voor baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 10 maanden.De cursus bestaat uit 4 sessies van anderhalf uur waarin u de babymassagetechnieken leert en ontspanningsoefeningen doet samen met uw baby. Maar er is ook ruimte om even gezellig te kletsen met andere moeders. Bovendien besteden we elke sessie ook even aandacht aan een onderwerp in het bijzonder. Bijvoorbeeld: waarom huilt een baby?

Kosten informatie

De kosten van deze cursus zijn €90 voor vier sessies van anderhalf uur.
De deelnemers krijgen een informatiemapje en een flesje babymassageolie (20 ml).

Afspraak maken

Locaties

Fysiotherapeuten