(Sport)massage

Massagetherapie is een therapie die door het geven van mechanische prikkels op de huid kan leiden tot herstel van de evenwichtssituatie in het menselijk lichaam. Bij massage worden handgrepen uitgevoerd op een ontspannen en ontbloot lichaamsdeel. Sportmassage is ontspannend en verkwikkend, geeft verbetering van (sport-)prestaties, zorgt voor een sneller herstel na een sportprestatie en voor een snellere genezing van bepaalde blessures.

Hoe werkt het

Eén van de meest belangrijke factoren die de massage beïnvloeden is het tijdstip van de massage ten opzichte van de lichamelijke inspanning. We onderscheiden daarbij:een sederende en een stimulerende massage.

  • Een sederende massage heeft als doel het afvoeren van afvalstoffen en vocht uit de spieren na een lichamelijke inspanning en kan daarom gezien wordt na inspanning gegeven.
  • Een stimulerende massage heeft als doel een zo groot mogelijke doorbloeding in de bij de sport meest gebruikte spieren te verkrijgen.

Waar wordt het voor gebruikt
Massage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheid, pijn en kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding van de spieren waardoor de stofwisseling positief wordt beïnvloed en de kans op blessures wordt verkleind.

De behandeling

De behandeling begint met het in kaart brengen van de klachten en wat u hieraan wilt doen. Daarna volgt een bewegingsonderzoek van de regio's waar de klachten zich bevinden. Met massage worden de spieren voorzichtig losgemaakt. Vaak worden er ook adviezen gegeven over trainingsbelasting, bepaalde oefeningen of (werk-)houding.

Kosten informatie

Fysiotherapie wordt over het algemeen beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het Fysio Centrum heeft met bijna alle verzekeraars een contract. Mocht u niet of niet voldoende verzekerd zijn, dan verwijzen we u naar het kostenoverzicht.

Klachten

Afspraak maken

Locaties

Fysiotherapeuten