Zwangerschapscursus

Een goede voorbereiding op de bevalling is erg belangrijk. Deze zwangerschapscursus helpt je daarbij. Tijdens de cursus "Op weg naar de bevalling” geven we je informatie die belangrijk is voor je zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Daarnaast doen we oefeningen voor o.a. bekkenbodem, balans, ontspanning en ademhaling. Denk hierbij aan:

  • Oefeningen om je zo comfortabel mogelijk te blijven voelen tijdens de zwangerschap, oefeningen die iedereen kan doen
  • Tips en adviezen over houding, belasting en stabiliteit
  • Uitleg over de bekkenbodemspieren en hoe je die kan oefenen
  • Foto’s en tekeningen met uitleg over wat er nu precies in je lichaam gebeurt tijdens een bevalling
  • Uitleg over de verschillende stadia van een bevalling (ontsluiting, persen en nageboorte)
  • Ademhalings-en ontspanningsoefeningen en verschillende houdingen die je toe kan passen tijdens de bevalling

De zevende en achtste les zijn de partners ook welkom en richten we ons ook op de hulp die zij kunnen bieden. De laatste les voor de bevalling bespreken we de kraamperiode. Je leert welke oefeningen je kunt doen en krijgt allerlei tips en adviezen.

Klachten tijdens de zwangerschap?

Naast de cursus is het bij ons ook mogelijk om een afspraak te maken als je bekkenklachten hebt tijdens je zwangerschap, of dit nu vroeg of laat in de zwangerschap is. Loop hier niet te lang mee door, want met fysiotherapeutische begeleiding is er meestal wel wat aan deze klachten te doen.

Aanmelden?

Vul het aanmeldformulier in en we nemen contact met je op.

Kosten informatie

De cursus bestaat uit tien lessen van een uur en kost €100. De lessen vinden plaats op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur (niet op dezelfde avonden als Centering Pregnancy van Verloskundigenpraktijk Midden-Drenthe). Negen lessen voor de bevalling en een les na de bevalling. Meestal begint de cursus als je tussen de 24 en 30 weken zwanger bent. Meer weten? Bel met het Fysio Centrum, tel. 0593-524059.

Afspraak maken

Locaties

Fysiotherapeuten