John Derks

BIG-nummer 99065517504

Algemeen fysiotherapeut, (master) MSU echografist en praktijkeigenaar

Aandachtsgebieden

  • spier- en peesaandoeningen (o.a. door middel van shockwave therapie)

Even voorstellen

Mijn naam is John Derks, praktijkhouder, fysiotherapeut, master echoscopist MSU en specialist in shockwave therapie binnen het Fysio Centrum en het Shockwave Centrum. In 2012 heb ik de master opleiding MSU (musculo skeletaal ultrasound) afgerond. De opleiding tot algemeen fysiotherapeut heb ik in 2005 voltooid.

Echografie en shockwave

Ik heb eigenlijk een heel andere achtergrond, ik ben in de negentiger jaren opgeleid als technisch ingenieur op de HTS in Zwolle. Na een aantal jaren in dit aandachtsgebied gewerkt te hebben ontwikkelde zich bij mij een interesse in het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam. Ik wilde hier graag wat mee doen en ben op 34 jarige leeftijd weer terug de schoolbanken ingegaan, om te studeren voor fysiotherapie, in Groningen. Tijdens mijn eerste jaren als fysiotherapeut kwam ik al vrij snel in aanraking met echografie. Ik vond het vanuit mijn technische achtergrond boeiend om te zien hoeveel meerwaarde echoscopie kan hebben bij bijvoorbeeld de diagnose en ernst van pees/spier problematiek. Vanuit mijn technische inzicht leerde ik op dit gebied ook snel, met als eindresultaat het behalen van de master MSU in 2012. Na diagnose van bv peesproblematiek moeten wij helaas in bepaalde gevallen constateren dat alleen fysiotherapie niet afdoende is. Hier biedt vaak radiale en/of gefocusseerde shockwave de oplossing. Ook hier is de invalshoek en behandelwijze vrij technisch van aard. Een logisch vervolg van de echografie qua diagnostiek is dus de shockwave als oplossing.

Plezier in je werk

Als pioniers op het gebied van shockwave therapie zijn we jaren geleden deze behandelvorm gaan toepassen. We behandelen patiënten die al veel hebben geprobeerd om van hun klachten af te komen. Het gaat in veel gevallen om behoorlijk pijnlijke en hardnekkige (pees-) aandoeningen of artrose/slijtage. En als je dan ziet dat je die pijn in een beperkt aantal behandelingen grotendeels of geheel kunt wegnemen, dan weet je dat deze therapie een grote meerwaarde is. En de ervaringen van onze patiënten zijn het bewijs dat shockwavetherapie werkt. Patiënten die je laten weten dat ze weer kunnen lopen en wandelen zonder zorgen en pijn, dat ze weer hun werk kunnen doen en 100% inzetbaar zijn, weer zonder hulp een dopje van de fles draaien, de arm weer pijnloos omhoog bewegen … daar doe je het voor.

Welke klachten behandel ik?

Kijk op www.shockwavecentrumbeilen.nl voor de klachten waarmee u bij mij terecht kunt.

Lage drempel

Voor de echografie zijn wij een lage drempel, men hoeft niet naar het ziekenhuis en er zijn vrijwel geen wachttijden.

 

Andere teamleden..

BIG-nummer 99065517504

Algemeen fysiotherapeut, (master) MSU echografist en Praktijkeigenaar
aandachtsgebieden:
spier- en peesaandoeningen

BIG-nummer 99064246204

Algemeen fysiotherapeut, master MSU echografist en medewerker Shockwave Centrum
aandachtsgebieden:
hand- en polsklachten
pijnklachten
echogeleide buik/rugtraining
spier- en peesaandoeningen

BIG-nummer 79034287604

Oedeemfysiotherapeut en Algemeen fysiotherapeut
aandachtsgebieden:
lymfoedeem
hand- en polsklachten
zwangerschap
bekken(-bodem) klachten
oncologie

BIG-nummer 29910339804

Geriatriefysiotherapeut (MSc) en Algemeen fysiotherapeut
aandachtsgebieden:
fysiotherapie voor ouderen/ geriatrie
CVA
Otago (valpreventie) instructeur

BIG-nummer 99035609504

Psychosomatisch fysiotherapeut en Algemeen fysiotherapeut
aandachtsgebieden:
psychosomatische klachten
SOLK (somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten)