Simone den Hartog Jager – Landstra

BIG-nummer 79034287604

Oedeemfysiotherapeut en algemeen fysiotherapeut

Specialisaties

 • Lymfoedeem
 • Hand- en polsklachten
 • Zwangerschap
 • Bekken (-bodem) klachten
 • Oncologie

Aangesloten bij:

 • FONN (Oncologie netwerk)

Even voorstellen

Mijn naam is Simone den Hartog Jager-Landstra. Na mijn fysiotherapieopleiding ben ik zowel in het binnen- als in het buitenland actief geweest als fysiotherapeute. Sinds 2004 ben ik werkzaam bij Fysio Centrum Beilen. Mijn speciale interesse ligt in het behandelen van zwangerschapsgerelateerde klachten, bekkenbodemproblemen en oedeem.

Omzwervingen

Ik heb mijn fysiotherapieopleiding in Utrecht gedaan en ben in 1981 afgestudeerd. Het buitenland trok me aan en zo ben ik eerst in Zwitserland gaan werken in Kantonsspital Uri. Na ruim twee jaar daar gewerkt te hebben, ben ik teruggegaan naar Nederland. Ik heb toen de specialisatiecursus zwangerschapsbegeleiding gedaan en ben vervolgens vanwege het werk van mijn man naar Londen verhuisd. Ik heb daar een hele leuke baan gehad als fysiotherapeute in het West Middlesex University Hospital op de afdeling geriatrie en tevens gaf ik daar zwangerschapsgym. Na viereneenhalf jaar Londen werden we weer overgeplaatst naar Nederland en zo kwam ik in Assen terecht, waar ik uiteindelijk 6 jaar gewoond heb. In die tijd heb ik zwangerschapsgym gegeven bij Icare. Toen werden we weer overgeplaatst naar het buitenland, dit keer wat verder weg, namelijk het staatje Brunei op het eiland Borneo. Ik had het geluk als fysiotherapeute in het lokale Panaga-hospital te kunnen werken. En ook daar heb ik zwangerschapsgym kunnen geven aan vele verschillende nationaliteiten. Toen onze oudste dochter 12 jaar was, zijn we teruggegaan naar Assen en in 2004 ben ik gaan werken bij het Fysio Centrum, waar ik inmiddels al meer dan 16 jaar met veel plezier werkzaam ben!

Veelzijdig

In de afgelopen jaren heb ik diverse cursussen gedaan op allerlei gebieden:

 • bekkenbodem
 • hand- en polsklachten
 • medical taping
 • lymftaping
 • triggerpoints
 • Mulligan
 • duizeligheid
 • hoofdpijn
 • oncologie
 • SI-gewricht

Oedeemtherapie

In 2013 heb ik de opleiding oedeemtherapie succesvol afgerond. Oedeem is een abnormale vochtophoping in het weefsel, met als gevolg een verstoord evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht. Oedeem kan onder andere ontstaan na verwijdering van lymfklieren, na bestraling, na ongevallen, na operaties, bij problemen met bloedvaten, maar het kan ook aangeboren zijn.

Brede interesse

Mijn speciale interesse ligt in de oncologische revalidatie, maar ook in het behandelen van zwangerschapsgerelateerde klachten en bekkenbodemproblemen. Daarnaast vind ik het interessant om juist allerlei verschillende klachten van het bewegingsapparaat te behandelen, of ze nu kort of langdurig bestaan. Door mijn brede nascholing kan ik hiervoor verschillende behandelmethodes gebruiken en juist de combinatie van verschillende methodes werkt vaak het beste. Ook vind ik het belangrijk om mensen inzicht te geven in hoe de klachten zijn ontstaan, wat ze zelf kunnen doen om deze te verminderen maar ook wat te doen om te voorkomen dat de klachten weer terugkomen.

Andere teamleden..

BIG-nummer 19910435704

Algemeen fysiotherapeut en medewerker Shockwave Centrum
Specialisaties:
- spier- en peesaandoeningen
- echografie
- shockwave therapie
- oedeemtherapie
- CVA (revalidatie na hersenbloeding/infarct)
- schouderklachten
- voetklachten
- revalidatie na heup- en knieoperaties waaronder een prothese

BIG-nummer 19910135604

Manueel therapeut (MSc) en algemeen fysiotherapeut
Specialisaties:
- schouderklachten
- hoofdpijn
- nekklachten
- rugklachten
- wervelkolom

BIG-nummer 9059341804

Bekkenfysiotherapeut (MSc) en algemeen fysiotherapeut
Specialisaties:
- bekkenfysiotherapie
- nek-, schouder- en armklachten
- dry needling

BIG-nummer 39918108204

Manueel therapeut (MSc) en algemeen fysiotherapeut
Specialisaties:
- nekklachten
- rugklachten
- wervelkolom
- dry needling

BIG-nummer 99065517504

Master MSU-echografist, algemeen fysiotherapeut en praktijkeigenaar

Specialisaties:
- spier- en peesaandoeningen
- shockwave
- echografie