Inloopspreekuren Shockwave Centrum 2, 4 en 5 februari

Stop pijnklachten met shockwave behandeling

 Als u wel eens pijnklachten aan uw achillespees, knie, elleboog, handen/voeten (denk aan artrose) of schouder heeft gehad, weet u dat dit hardnekkig kan zijn. Reguliere behandelingen zijn dan  niet altijd voldoende om het adequaat te verhelpen. Een bewezen therapie die het wel ‘bij de bron’ afdoende aanpakt, is shockwavetherapie. Om te bepalen waar de plek zit die de klachten veroorzaakt en de staat van het weefsel te bepalen, wordt daarbij gebruik gemaakt van echografie. Hiermee kan de shockwavetherapeut precies zien waar bij u het probleem zit en hoe te handelen.

In het Shockwave Centrum hier in Beilen gebruiken we al sinds enige jaren en als één van de eersten met succes deze shockwavetherapie voor het behandelen van chronische pijnen van pezen en spieren. Hoe werkt shockwave therapie? We gebruiken een behandeltechniek waarbij de oorzaak van de klacht met behulp van een zeer precies gerichte behandelkop wordt behandeld via korte krachtige schokgolfjes. Deze prikkels gaan door de huid en komen exact op de pijnlijke plek terecht. Dit prikkelcontact zorgt er voor dat de stofwisseling en de bloedcirculatie uw  lichaam stimuleert om zichzelf te genezen op de locatie waar de pijn vandaan komt. Ook is het mogelijk om kalk in bijvoorbeeld schouders te vergruizen. 

Na een paar behandelingen bent u  meestal grotendeels pijnvrij en is het voldoende om met een steeds grotere tussenposen nabehandelingen uit te voeren, zodat de klacht niet terug komt.  

Uitgelicht: letsel aan de hand of pols

Ook pols en handklachten kunnen worden behandeld met shockwavetherapie. Letsels aan de pols en of hand kunnen grote gevolgen hebben voor uw dagelijkse functioneren. Het kan er al voor zorgen dat u alledaagse bezigheden zoals handelingen op het toilet, het opendraaien van de kraan of het vasthouden van een lepel niet meer kunt doen. Er kunnen vele verschillende oorzaken van uw hand- en polsklachten zijn. Heeft u last van onderstaande klachten, dan kan dit vaak effectief  met shockwave behandeld worden. Dat betreft bijvoorbeeld:

Trigger finger

Atrose hand-en polsklachten

Carpaal tunnelsyndroom in het begin stadium

Peesontstekingen/tendinopathie

Ziekte van Quervain

 

Klachtenwijzer op website

Op de website www.shockwavecentrumbeilen.nl  kunt u via een klachtenwijzer  bekijken of uw klacht ook behandeld kan worden door shockwave therapie.  

 

Inloopspreekuren

Wilt u kennismaken met deze behandelmethode dan kunt u  langs komen tijdens het gratis inloopspreekuur van het Shockwave Centrum bij de Lijnwoerd  aan de Schoolstraat 6.  De inloopspreekuren zijn op zaterdag 2 februari van 10.00 -11.00, op maandag 4 februari van 19.00 -20.00 en op dinsdag 5 februari van 16.00 -17.00.

U kunt zonder afspraak langskomen.