Nieuw: snel weten wat uw zorgverzekeraar vergoedt.

Of u fysiotherapie van uw zorgverzekeraar vergoed krijgt hangt af van de aard van uw aandoening en de dekking die u heeft. Dat klinkt eenvoudig, maar is soms toch lastig. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, kunt u nu heel snel zien met de zorgvergoedingcheck op onze website.

Chronisch of niet?

De aard van de aandoening kan chronisch zijn. Dan kan de vergoeding weer anders zijn. Hiervoor hebben we een schema gemaakt, waarmee u heel eenvoudig kunt zien wat het het verschil in vergoeding tussen chronisch en niet chronisch is. 

 

Er is vaak onduidelijkheid over de term chronisch. Voor de verzekering geldt het volgende: Een overzicht van de chronische aandoeningen staan op een zogenaamde chronische lijst. Deze lijst kunt u vinden in Besluit Zorgverzekering bijlage 1 van de rijksoverheid. Uw fysiotherapeut kent deze lijst en is op de hoogte van de spelregels. Ook uw zorgverzekeraar is hiervan op de hoogte. Alleen een medisch specialist ((huis)arts) kan bepalen of er sprake is van een chronische aandoening. Wanneer deze aandoening is vastgesteld, kan de (huis)arts of specialist u een verwijzing geven voor de fysiotherapeut.